WordPress is tegenwoordig meer populair dan ooit, dit kun je dan ook terug zien in de meer dan een miljoen gebruikers van het systeem. Omdat WordPress zo populair is, zorgen ontwikkelaars er voor dat het content management systeem continu aan het ontwikkelen is. Ze zoeken constant naar verbetering voor WordPress en de plugins die hier bij horen, voor jou, de gebruiker.

Er wordt daarom ook sterk aangeraden het WordPress onderhoud bij te houden en zelfs toe te passen op je WordPress website. Dit zijn vaak kleine aanpassingen, je zult er niet meteen wat van merken, maar voeren wel vaak kleine verbeteringen uit. Natuurlijk kun je ook grote verbeteringen verwachten, zo zal de beveiliging bijvoorbeeld een flinke aanpassing kunnen krijgen en zal wellicht de volledig functionaliteit worden geupdate.

Updates en beveiliging

Zoals al eerder vermeld is er een ontzettend groot aantal gebruikers van WordPress wat weer resulteert in ontwikkelaars die het graag willen verbeteren. Natuurlijk zitten er onder deze gebruikers ook een aantal hackers, helaas groeit dit aantal steeds meer.  Het WordPress onderhoud is hier het antwoord op – de ontwikkelaars zijn niet alleen bezig met het ontwikkelen van de functionaliteit, maar natuurlijk ook de veiligheid. Dit zorgt er voor dat jij, de gebruiker, zich niet al te veel zorgen hoeft te maken als je WordPress up to date houdt. Wat wel sterk wordt aangeraden is een wachtwoord te kiezen wat niet snel te raden is.

Verzorging van je WordPress website

Als je bezig bent met het onderhouden van je WordPress website, dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Er zijn namelijk een aantal zaken die er voor kunnen zorgen dat je website flink langzaam kunnen worden. Zo zult u er zelf rekening mee moeten houden om oude plugins te deactiveren of zelfs te verwijderen en oude concepten, berichten en herzieningen op te ruimen. Dit zal er voor zorgen dat je website altijd snel en toegankelijk is, ook voor de bezoekers.

Back-ups zijn noodzakelijk

Iets anders waar u ook rekening mee zou moeten houden is het maken van een back-up, dit is ontzettend belangrijk en zelfs noodzakelijk. Het zal net gebeuren dat je een kleine fout maakt tijdens het updaten waardoor je website niet meer toegankelijk is, als je geen back-up hebt, dan is er de kans dat je de WordPress website helemaal opnieuw zult moeten maken. Daarom wordt het aangeraden om af en toe een back up te maken, dit is niet alleen veilig maar geeft je waarschijnlijk ook een rustiger gevoel.

Constante verbeteringen

Kortom, WordPress onderhoud is zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat je nieuwe mogelijkheden hebt voor je website, het veilig blijft en kan zelfs zorgen voor een hogere snelheid, mits je zelf rekening houdt met verouderde plugins en berichten. Kijk vooral uit naar de updates van WordPress zelf, ze voegen vaak extra mogelijkheden toe aan het maken en bewerken van WordPress websites, deze zullen er altijd voor zorgen dat je website makkelijker te beheren is. Probeer dus altijd je website zo goed mogelijk up-to-date te houden!

Technische WordPress onderhoud uitbesteden

Webdesign Rotterdam helpt je graag bij het onderhouden van je WordPress website. We bieden verschillendeonderhoudspakketten aan. We zullen ervoor zorgen dat je website weer volledige up te date wordt en blijft !

Recent projects
kansvoedingsadvies
visionary-style
lesenz-portfolio
Mondzorg Fascinatio
iczcura
Bel mij terug