De laatste tijd komen we steeds vaker websites en webshops tegen die enigszins verouderd zijn. WordPress is een open source CMS. Dat betekent dat ontwikkelaars van over de hele wereld dag in dag uit bezig zijn met nieuwe updates voor het systeem, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, snelheid en gebruikersvriendelijkheid. We gaan verder in dit artikel beschrijven waarom WordPress technisch onderhoud zo belangrijk is.

Wij raden u sterk aan om uw website up-to-date te houden. Hackers, spammers en ander cybertuig kunnen de site soms zeer eenvoudig plat leggen. Regelmatige updates van ‘de achterkant’ van je website zijn dus van groot belang. Een WordPress website die niet periodiek wordt onderhouden valt vroeg of laat ten prooi aan hackers. Hackers misbruiken uw website om spam de wereld in te sturen met uw website als afzender. In veel gevallen betekent dit dat uw domein op zwarte lijsten komt te staan en uw e-mailverkeer daardoor belemmert wordt. Google schrapt de vermelding van uw website uit haar zoekresultaten.

Het is mogelijk om het volledig technische onderhoud van uw WordPress website uit te besteden door ons. Dit betekent dat wij niet alleen verantwoordelijk zullen zijn voor het updaten van het WordPress CMS maar ook van de plugins en thema’s. Verder zullen we ook wekelijks back-up maken van de volledige website en database. U bent dus verzekerd van een technisch goed onderhouden website.

Indien u het WordPress technisch onderhoud van uw website door ons laat uitvoeren, kunt u het volgende verwachten:

  • Maandelijkse controle van uw website op technische juistheid en veiligheid van de WordPress omgeving
  • Realisatie van updates voor WordPress
  • Realisatie van updates voor de gebruikte plug-ins op uw website
  • Uitgebreid testen van het systeem na een update
  • Het maken van een back-up, zodat waardevolle informatie niet verloren kan gaan
  • Database optimaliseren

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod of heeft u specifieke wensen, neem dan gerust eens vrijblijvend contact met op om de mogelijkheden te bespreken.