WordPress is een platform dat in eerste instantie ontwikkeld werd om blogs op te zetten, tegenwoordig gebruikt men het ook als een content management systeem (CMS) voor websites. Een groot aantal media managers kiezen ervoor om WordPress bij het opzetten van een website te gebruiken, vanwege de vele voordelen van het WordPress platform; deze voordelen worden echter niet altijd goed door de uiteindelijke gebruiker begrepen. Daarom is het doel van dit artikel om goed naar alle voordelen van een website hebben dat met behulp van WordPress is opgezet te kijken.

Deze website maken allemaal gebruik van het CMS van WordPress

d reizen sony Logo_NRC_modern_131212jpg ebay pepsi voice of holland

Wat is WordPress nou eigenlijk?

WordPress is geboren uit een verlangen naar een elegant, goed gestructureerd persoonlijk publicatie systeem, gebaseerd op PHP en MySQL en onder de GPLv2 (of later) licentie. Het is de officiële opvolger van b2/cafelog. WordPress is fris software, maar de start en ontwikkeling gaan terug tot 2001. Het is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen en stabiel product wat over de hele wereld gebruikt wordt.

WordPress ging in 2003 heel klein en met weinig mensen van start. Het idee was om een betere manier te ontwikkelen om op internet te kunnen publiceren. Sindsdien is het over de hele wereld bekent als het grootste self-hosted blogging tool ter wereld, waar miljoenen sites op draaien en door miljoenen mensen per dag gebruikt wordt.

Het mooie van WordPress is, dat de geschreven code door dezelfde gebruikers van WordPress gemaakt wordt. WordPress is Open Source, dat betekent dat iedereen er in principe aan mee kan werken, dit doen dan ook vele duizenden programmeurs.

Voordelen van WordPress

 • De open source structuur – veel programmeurs delen openlijk hun code online, wat resulteert in het vermogen van gebruikers om de ontwikkeling tijd en kosten te besparen door een reeds bestaande code die al geschreven is te gebruiken.
 • Continue ontwikkeling – Het CMS komt gemiddeld jaarlijks met 8 updates. Door middel van deze updates wordt het systeem up to date gehouden met de moderne technieken
 • Plugins – Door de beschikbaarheid van vele plug-ins is het heel gemakkelijk voor de Webmaster om allerlei extra’s aan de website toe te voegen, zonder moeilijke code te hoeven schrijven of geld uit te geven aan ontwikkeling van de software. Dit zorgt ervoor dat (complexe) functionaliteiten voor de website of webshop voor een consument goedkoop uitkomen.
 • Het is SEO vriendelijk – het basissysteem van WordPress is SEO vriendelijk. Met behulp van plugins kan je zeer eenvoudig SEO vriendelijke content opbouwen.
 • Gebruikersvriendelijkheid – het systeem is gemaakt voor de massamarkt, dus de beheerpagina is handig en vriendelijk voor personen die niet over technische vaardigheden beschikken.
 • Uitbreiding – Eenvoudig uit te breiden tot een website met betaalfunctie, multitaalfunctie of zelfs een uitgebreide webshop.
 • Prijs – het belangrijkste voordeel van WordPress zijn de lage kosten als gevolg van de hierboven genoemde redenen.
 • Nadelen van WordPress

  • Onderhoud nodig voor updaten van het CMS
  • Snelheid van de website

  Hoe gaat Webdesign Rotterdam om met de Nadelen van WordPress

  Onderhoud
  Je kan voor een zeer scherpe tarief je WordPress website of webshop door ons laten onderhouden. Binnen 24 uur nadat de update beschikbaar is zullen we deze toepassen op jouw website. Bekijk hier onze onderhoudstarieven.

  Snelheid van de website
  Elke WordPress beschikt over een database die best groot kan worden. Een goede hosting kan daarbij goed ten pas komen. Wij hebben een selectie van de beste hosting providers van Nederland die zelfs een uitgebreide WordPress website of webshop eenvoudig aan kunnen. Voorts optimaliseren we de website zodanig dat die niet onnodige bestanden, afbeeldingen of codes hoeft te laden.

  Klik hier voor meer informatie over onze diensten WordPress diensten en tarieven.

Recent projects
kansvoedingsadvies
visionary-style
lesenz-portfolio
Mondzorg Fascinatio
iczcura
Bel mij terug