whatsupp-deelknop

Sinds eind februari 2014 is berichtendienst WhatsApp overgenomen door Facebook. Dit relatief nieuwe platform was onderweg om een echte concurrent van Facebook en twitter te worden. Vooral door de iets andere aanpak van WhatsApp, geven veel mensen er nu de voorkeur aan om dit platform te gebruiken. WhatsApp is de manier om boodschappen met je vrienden of collega’s te delen. Wat WhatsApp niet had, was een eenvoudige manier om met je vrienden informatie van het internet te delen. Hier blijkt nu gedeeltelijk een einde aan te zijn gekomen.

whatsupp-deelknop-post

WhatsApp begon vorig jaar te experimenteren met de betrokken gebruikers die de content van sites en apps privé liet delen. Vrijwel elke website heeft tegenwoordig een strategisch geplaatste deel knop die de gebruikers aanspoort om de content van de site te delen op hun sociale netwerken. Naast Facebook en Twitter heeft WhatsApp nu ook zijn eigen knop.

Misschien kennen de meeste mensen de WhatsApp knop nog niet, maar hij bestaat al een tijdje. Door de knop op je blogartikelen of websites te zetten, kun je de pagina en informatie met je contacten of met een groeps-chat privé delen, in tegenstelling tot de Facebook-en Twitter-opties waar het een publiek bericht zou moeten zijn.

De knop Share-to-WhatsApp is op dit moment alleen maar beschikbaar voor je Iphone. Zodra je iets interessants op de pagina ziet, kun je op de WhatsApp knop drukken en vervolgens zal je meteen je contacten zien waarmee je de informatie kan delen. Natuurlijk is dit een snellere, goedkopere en een verstandigere optie dan het versturen van de pagina via een SMS of een e-mail.

Door het plaatsen van deze knop kan je specifiekere doelgroepen directer en effectiever aanspreken. Waarom is dit het geval? Je zou denken dat je met het publiek posten van een bericht meer bezoekers bereikt. Niets is minder waar en om dit te begrijpen moeten we kijken naar de manier waarop Facebook te werk gaat.

We zijn inmiddels helemaal gewend aan de zogenaamde like , share en follow knoppen. Op elke website zijn ze wel te vinden, Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest etc., hebben allemaal hun eigen knoppen. Maar er is een groot probleem op het moment dat je persoonlijke informatie wilt delen. Je hebt er namelijk geen idee van wie die informatie zal kunnen zien. Degene die hier over beslist zijn dezelfde sociale media platformen, plus dat er soms informatie is die je gewoon weg niet publiek wilt delen.

De WhatsApp knop werkt in dit geval dus veel effectiever. Waarom? Omdat diegene die bepaalde informatie op bijvoorbeeld jouw internetsite vindt die hij de moeite waard vindt om met anderen te delen, deze via WhatsApp direct zal kunnen delen met diegenen waarvan hij denkt dat ze zich zouden kunnen interesseren in dit bepaalde stukje informatie. Je bent dus nu niet meer overgeleverd aan wat Facebook denkt dat jouw informatie waard is, het hangt nu direct af van de bezoeker af die jou internet site bezoekt.

Jammer genoeg is de “share to WhatsApp knop” alleen nog maar beschikbaar voor de Iphone, maar hopelijk zal dit in de toekomst veranderen.

Natuurlijk kan je niet meer achterblijven, nu je weet dat deze knop bestaat. Neem contact met ons op, zodat we deze knop gratis voor jouw website creëren.

Recent projects
kansvoedingsadvies
visionary-style
lesenz-portfolio
Mondzorg Fascinatio
iczcura
Bel mij terug