Google update 25 april

De laatste jaren is het mobiel internet flink uitgebreid en dat heeft Google ook gemerkt. Ongeveer 50% van alle zoekopdrachten vinden plaats via mobiel internet. Aangezien het is te verwachten dat het mobiel internet in de toekomst alleen maar meer gebruikt zal worden heeft Google ervoor gekozen om websites die mobiel vriendelijk zijn hiervoor te belonen door ze een hogere ranking te geven in Google. De Mobilegeddon google update is per 21 april ingevoerd en het is dan ook zeker aan te raden om vanaf nu ervoor te zorgen dat je website ook mobiel vriendelijk is.

Wat houdt Mobilegeddon google update in?

Behalve dat websites die mobiel vriendelijk zijn een betere ranking krijgen, heeft Google er ook voor gezorgd dat het gemakkelijker wordt om na te kijken of een website mobiel vriendelijk is. Hiervoor heeft Google twee tools in het leven geroepen, namelijk:

  • De Mobile friendliness tool
  • De Mobile usability tool

Met behulp van de Mobile friendliness tool kun je nakijken of de website die je hebt bezocht kan worden via het mobiel internet door het invoeren van de url van de website. Met de tweede tool kun je eventuele problemen opsporen die het bezoeken van je website door middel van het mobiel internet geeft via je Google account. Door het vaststellen van deze problemen wordt het ook alleen maar makkelijker om ook de problemen op te lossen en je website dus responsive te maken.

Het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je website mobiel vriendelijk is. De websites die niet mobiel vriendelijk zijn kunnen zich flink in de vingers snijden als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Daarbij is te verwachten dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van mobiel internet en zullen de websites die mobiel vriendelijk zijn hierdoor voor deze mensen de voorkeur genieten.

Webdesign Rotterdam kan ervoor zorgen dat uw website een responsive design geven (mobiel vriendelijk) zal worden.

Recent projects
kansvoedingsadvies
visionary-style
lesenz-portfolio
Mondzorg Fascinatio
iczcura
Bel mij terug