gpu

Wat is Google Panda ?

De update van Google die sinds februari 2011 actief is wordt ook wel de Google Panda Update genoemd. Twee weken voordat de update in zou gaan had Google aan een aankondiging gemaakt. Panda is vernoemd naar een ingenieur van Google, Navneet Panda, wie verantwoordelijk was voor deze update.
Google heeft deze update ingevoerd met doel om lage kwaliteit websites te weren uit de zoekresultaten. Dit gaat natuurlijk indirect ten gunste van de websites met een content van goed kwaliteit. Velen denken dat de update ervoor had gezorgd om websites met een goed kwaliteit content hoger te laten ranken. Google heeft gezegd dat de update de zoekresultaten van ongeveer 6 tot 9 % van de niet Engelstalige zoekopdrachten heeft beïnvloed. Panda deelt dus geen penalties uit, maar zet een rem op het scorend vermogen van de lage kwaliteit websites.

Panda kan gezien worden als een filter met een bepaalde threshold. Er is geen sprake van lage kwaliteit, indien een pagina, sectie of site onder de threshold blijft. Een zwart-wit filter kan het ook genoemd worden. Als bepaalde pagina’s binnen de site als negatief beoordeeld worden als zijnde van lage kwaliteit, dan kan de hele categorie of zelfs de hele website stuk of 100 pagina’s terug worden gezet in de zoekresultaten.

Wat Panda zeer uniek maakt is dat daar geavanceerde technieken aan ten grondslag liggen. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit de Kunstmatige intelligentie. De vraag is natuurlijk waar moet ik letten om niet boven de threshold komen staan.

  • U moet ervoor zorgen dat content van uw website toegevoegde waarde heeft aan uw bezoekers       en niet alleen   aan google
  • Zorg ervoor dat er geen advertenties boven de pagina-vouw staan
  • Vermijd pop-ups
  • Plaats u telefoonnummer en adresgegevens op de site
  • De website moet een korte laadtijd hebben. Door het installeren van een cache plugin kan uw website sneller geladen worden
  • Verbeter of verwijder pagina’s met slechte kwaliteit
  • Zorg voor unieke content  

Webdesign Rotterdam past deze SEO update toe op uw websites !

Recent projects
kansvoedingsadvies
visionary-style
lesenz-portfolio
Mondzorg Fascinatio
iczcura
Bel mij terug